Сребро и за Уилиам Чолов на „Странджа“

Уилиам Чолов не се поздрави с успех във финалния ден от 75-тото издание на Купа „Странджа“, но се прибира вкъщи със сребърен медал и безценен опит. След три рунда бокс в зала „София“ действащият световен шампион до 22 години Жавохир Уматалиев бе определен за победител с единодушно съдийско решение в двубоя срещу нашия боксьор.

Чолов получи няколко предупреждения в началото на рунда, тъй като след атаките си влизаше с главата напред, което представлява опасност за аркада и на двамата боксьори. Българинът бе по-активен в тази част, но изпитваше затруднения да намери целта, докато Уматалиев бе по-точен и премерен в контра-атаките си, което му заслужи и рунда в съдийските очи.

Във втората част четирикратният европейски шампион бе по-премерен в атаките си, но все още рядко намираше чист удар. Възпитаникът на Борислав Бояджиев получи още едно предупреждение за навеждане на главата си. Играта започна да се накъсва с все по-чести клинчове и борба между двамата. Това не помогна на родния боец, тъй като той загуби и този рунд.

В последната част софиянецът даде всичко от себе си, за да зарадва препълнената зала „София“, но Уматалиев умело пазеше резултата и атакуваше само при необходимост да спре устрема на Чолов.

Последвайте канала ни в