Благотворителен мач в помощ на Мириам

На изкуствения терен на спортната зала „ДИТ“ в столичния квартал „Драгалевци“ се изигра футболен двубой с благотворителна цел. Събитието беше организирано от изпълнителния директор на „Голдеър Хендлинг България“ Ангел Митов и WizzAir. 

Точно двете авиокомпании играха една срещу друга, като срещата предложи истинска канонада от голове. Сблъсъкът завърши 9:5 за „Голдеър“, които определено имаха по-голямата преднина през първото полувреме, когато вкараха повечето от своите попадения.

На 23 октомври 2022 г. Мириам става участник в тежко произшествие, след което получава вътречерепно мозъчна травма и изпада в кома. След излизането от това състояние активните дейности като говор и движение са засегнати. Тя е преместена с линейка в СБР в Банкя, където за нея се полагат грижи отново да може да проходи и проговори. За съжаление за Мириам се грижи единствено баща ѝ – Калин Стоичков, който от години отглежда нея и двамата ѝ братя сам. 

Калин работи в строителството и поема всевъзможни допълнителни ангажименти, въпреки физическите грижи, които полага ежедневно за дъщеря си, но му е изключително трудно да се справи сам. На Мириам е необходимо да ѝ бъде направена допълнителна операция, свързана с нарушението на двигателните ѝ функции с надеждата и уверението на докторите, че отново ще може да проходи. 

Тъй като бащата поема допълнителните разходи по лечението – рехабилитации, допълнителни изследвания и болничен престой, които не са по здравна каса, има нужда от допълнителна помощ. 

Вярваме, че ако повече хора обединим усилия можем да помогнем на едно младо и лъчезарно момиче, отново да си върне живота!

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe