Руне и Оже-Алиасим достигнаха до полуфиналите на турнира в Монпелие

Водачът в схемата Холгер Руне се класира за полуфиналите на турнира по тенис в зала от сериите ATP 250 в Монпелие. На четвъртфиналите датчанинът надигра със 7:6(6), 6:4 американеца Майкъл Мо.

Руне трябваше да навакса изоставане от пробив в първия сет, както и да отрази сетбол в тайбрека, за да спечели откриващата част на мача след 8:6 точки. Във втория сет седмият в световната ранглиста поведе с 3:1 гейма и до края не позволи на Мо да осъществи обрат.

На полуфиналите Руне ще играе с четвъртия в схемата Борна Чорич. Хърватинът надигра с 6:3, 6:4 италианеца Флавио Коболи, като реализира по един пробив и в двата сета.

В другия полуфинал съперници ще бъдат канадецът Феликс Оже-Алиасим и Александър Бублик от Казахстан.

Третият в схемата Оже-Алиасим се нуждаеше от само 80 минути, за да пречупи съпротивата французина Харолд Майо със 7:5, 6:1, докато в изцяло казахстански сблъсък шампионът в Монпелие за 2022 година Александър Бублик победи Александър Шевченкос след 4:6, 6:3, 6:4.

Така до полуфиналите достигнаха първите четири в схемата на турнира. Наградният фонд на надпреварата в Монпелие е 579 320 евро.

Последвайте канала ни в

Снимки: Imago