Мемфис и Хюстън си размениха контузени

Отборите на Хюстън Рокетс и Мемфис Гризлис извършиха сделка, която изпрати центъра Стивън Адамс в редиците на „ракетите“, съобщиха американските медии.

Срещу правата на 30-годишния новозеландец Мемфис ще получи гарда Виктор Оладипо, както и три избора във втория кръг на драфта.

Стивън Адамс, който е известен като един от най-здравите защитници в Националната баскетболна асоциация, не е играл от януари 2023 година.

Той имаше травма в коляното, която опитваше да излекува консервативно, но през октомври миналата година стана ясно, че това е невъзможно и той ще се подложи на операция. Интервенцията ще попречи на Адамс да играе до края на този сезон, но очакванията са той да бъде на линия за началото на следващия.

Адамс, който игра между 2013 и 2020 година за Оклахома Сити Тъндър, а между 2020 и 2021 година за Ню Орлиънс Пеликанс, има по 9,2 точки и 8,2 борби средно на мач в кариерата си в общо 706 двубоя.

Играчът, с който се раздели Хюстън – Виктор Оладипо, също в последните години постоянно е преследван от контузии и бъдещето му в НБА е крайно неясно. Той все още се възстановява от операция на лявото коляно през пролетта на миналата година. Тя се наложи заради третата тежка контузия, която получи в рамките на четири години.

В кариерата си Оладипо, който бе избран под номер 2 в драфта през 2013 година, има по 16,9 точки, 4,5 борби и 3,9 асистенции, като е играл за Орландо Меджик, Оклахома Сити Тъндър, Индиана Пейсърс, Хюстън Рокетс и Маями Хийт.

В класирането в Западната конференция Хюстън е на 11-о място с 22 победи и 25 загуби, докато Мемфис е на 13-а позиция с 18 успеха с 30 поражения.

Последвайте канала ни в