Марица показа Купата в Община Пловдив

Волейболните шампионки от Марица (Пловдив) бяха посрещнати в Община Пловдив от кмета Костадин Димитров, след като в събота маричанки спечелиха своята 9-та Купа България след успеха срещу ЦСКА във финала в София. На събитието присъстваха волейболистките на Марица, треньорския щаб, мениджърът на клуба Борис Халачев и администратора Ивелина Монова, както и председателят на Общинския съвет Атанас Узунов и зам.-кмета по спорта Николай Бухалов.

„Радостни сме, че отново донесохте Купата в Пловдив.

Аз също съм бил спортист и знам колко усилия коства всичко това. Пловдив се гордее с вас и ние като общинско ръководство сме готови да ви помагаме. Може да разчитате на нас. Вие се превръщате в легенда. Легенда, която благодарение на вашите усилия, общински средства и бизнес компании, които ви подкрепя се получава това, което е в момента. Страхотни се и ви пожелавам успех“, каза кметът на Пловдив Костадин Димитров.

„Ние сме горди от спечелената Купа и представляваме град Пловдив и ще продължаваме да пишем история и да се конкурираме с водещите софийски клубове по титли. Вече държим рекорда по последователни трофеи. Благодарим на Община Пловдив, че ни помага. Ще предложим един вариант за допълнително финансиране на клубовете след среща с Общината. Ще продължаваме да се борим и ще направим всичко възможно да излезем от групите на Шампионската лига. Ще се постараем да продължаваме да ви радваме“, заяви мениджърът на ВК Марица – Борис Халачев.

„Аз съм един от най-големите ви фенове и не пропускам мач. Изиграхте страхотен мач и въпреки много публика на ЦСКА успяхте да победите. Направихте и много силен мач в Будапеща и в кръга на шегата може би трябва да играете по-често като гост. Надявам се оттук нататък това, което сме си поставили като цел ще го постигнем“, добави председателят на Общинския съвет Атанас Узунов.

„Никога не съм се съмнявал, че ще спечелите тази купа. ВК Марица е институция във волейбола. Знам колко сериозно се готвите. В спорта има върхове и падения. Сигурен съм, че ще се завърнете още по-силни в Шампионска лига. С каквото може ще ви подкрепяме. Всичко, което е постигнато е с много труд и сериозна организация“, каза зам.-кметът по спорта Николай Бухалов.

След края на пресконференцията маричанки се снимаха с Купата пред входа и на тересата на Общината.

Последвайте канала ни в