Синер отказа участие в Марсилия, Григор става втори схемата

Шампионът от Откритото първенство на Австралия Яник Синер се оттегли от участие на АТР 250 турнира в Марсилия (Франция), на който ще играе Григор Димитров.

Надпреварата във френския град с награден фонд 801 335 евро ще се проведе на кортовете на Palais des Sports от 5 до 11 февруари, а в битката за титлата ще се включат девет тенисисти от Топ 30.

Отказът на италианеца означава, че 13-ият в света Григор Димитров ще бъде поставен под №2, след миналогодишния шампион и втори в класацията на АТР Хуберт Хуркач. Тази информация важи към днешна дата и в нея може да настъпи промяна, тъй като организаторите се надяват към участниците да се присъедини и Александър Зверев, №6 в ранглистата на АТР.

Иначе сред заявените тенисисти личат още имената на Карен Хачанов, Юго Умбер, Алехандро Давидович Фокина, Ян-Ленард Щруф, Лоренцо Музети, ветеранът Анди Мъри, Феликс Оже-Алиасим, Себастиан Корда и Иржи Лехечка.

Григор Димитров започна годината по фантастичен начин със серия от седем поредни победи и титла в Бризбън, неговата първа от ноември 2017 година и общо осма в кариерата му. Поредицата от успехи на българина прекъсна в третия кръг на Australian Open след загуба от португалеца Нуно Боржеш.

Последвайте канала ни в