Извънредно от Лондон: Приеха за лечение Крал Чарлз в болницата, където е снаха му Кейт

Кралят на Великобритания Чарлз III влезе в болница днес за планирано „коригиращо лечение“ на уголемена простата. Това предаде Ройтерс, като се позова на информация на в. „Сън“.

Монархът бе приет в същата частна лондонска болница, където снаха му – принцесата на Уелс Кейт, се подлага на лечение след претърпяната коремна операция миналата седмица. Чарлз ще преспи в клиниката две нощи, информира журналистът от в. „Сън“ Мат Уилкинсън, който отразява новините за кралското семейство.

припомня, че миналата седмица от Бъкингамския дворец обявиха, че 75-годишният британски крал се нуждае от болнично лечение на простатата, чието уголемяване е доброкачествено – нещо често срещано при мъже над 50-годишна възраст.

Защо крал Чарлз разкри диагнозата си, а Кейт Мидълтън запази мълчание

Съобщенията за здравето на Кейт Мидълтън и крал Чарлз се появиха в рамките на няколко часа, но с някои големи разлики.

В рамките на два часа след като дворецът Кенсингтън разкри „планираната коремна операция“ на принцеса Кейт на 17 януари, Бъкингамският дворец обяви, че кралят ще се подложи на операция за увеличена простата – новина, която той разкри, за да вдъхнови други мъже да се консултират с лекарите си.

Коригиращата процедура за доброкачественото състояние е планирана за тази седмица, което води до временно отлагане на публичните му ангажименти.