Грандиозен скандал: Тагарев с голяма изцепка, искат му оставката от Виетнам СНИМКИ

Председателят на Народното събрание (НС) Росен Желязков коментира предстоящата ротацията във властта. Това стана след 

„Сесията си започва нормално. Продължаваме по план“, заяви той.

По думите му до самата ротация има време за политически коментари, анализи и решения.

Желязков заяви, че има много законопроекти на първо четене, които трябва да бъдат довършени до тогава.

Шефът на НС коментира и критиките от президента Румен Радев. Според Желязков позицията на държавния глава за конституционните промени не е изненадваща.

Председателят на Народното събрание говори и за липсата на депутати на официалното освещаване на бойните знамена, на което бе поканена само Росица Кирилова: „Аз бях информиран за това нещо, предполагам става въпрос за недоглеждане. Йордановден би трябвало да обединява. Досега в НС не е имало момент да не бъдат поканени всички народни представители“. 

„Ще изискам необходимата информация, за да преценя дали става въпрос за недоглеждане или по-особено отношение от страна на организаторите“, каза той и допълни:

„Би било странно, ако нямаме тази информация. Министърът на отбраната Тодор Тагарев е организатор и той е трябвало да ги покани. Не е имало досега друг такъв случай„.

От своя страна депутатът от БСП Борислав Гуцанов коментира случилото се с думите: „Ако не са били поканени и това е така, това е абсурдна ситуация, която за пореден път показва, че този човек е опасен за националната сигурност на страната ни и колкото по бързо си тръгне от този пост, толкова по-добре“. 

Освен това Гуцанов заговори и за оставката на Тагарев.

Коментарите по актуалните политически събутия у нас бяха направени, след като председателят на Народното събрание (НС) Росен Желязков разговаря със секретаря на комитета на Виетнамската комунистическа партия в провинция Куанг Нин и председател на Народния съвет на провинцията Нгуен Суан Ки в Централата на областния партиен комитет.

Българската парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен Желязков, която е на официално посещение в Социалистическа република Виетнам посети провинция Куанг Нин.

„За мен е удоволствие и висока чест да бъда гост на една от най-колоритните провинции на Виетнам, която съчетава в себе си мъдростта на историята и новостите на съвремието“, посочи председателят на Народното събрание Росен Желязков.

Той отбеляза, че географската отдалеченост на България и Виетнам никога не е била пречка за искрените и топли отношения между гражданите на двете страни.

„Ролята на нас, политиците, е да претворим тези хубави емоции на нашите граждани и да им дадем добри възможности за икономическо сътрудничество, за обмен на опит и обучение в различни сфери на науката и технологиите“, подчерта председателят на българския парламент.

„Съвместната декларация от 2013 г., както и подписаните по време на посещението в България от председателя на Националното събрание на Виетнам двустранни документи са отлична основа за развитието и задълбочаването на сътрудничеството между нашите две страни“, посочи секретарят на комитета на Виетнамската комунистическа партия в провинция Куанг Нин и председател на Народния съвет на провинцията Нгуен Суан Ки.

„Уверен съм, че скоро ще можем да се похвалим с добрите резултати от ползотворните контакти на високо равнище, включително и между законодателните институции на двете страни“, добави той.

В състава на българската делегация са председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика Деница Сачева (ПГ на ГЕРБ-СДС), председателят на Комисията по отбрана Христо Гаджев (ПГ на ГЕРБ-СДС), председателят на Комисията по икономическа политика и иновации Хамид Хамид (ПГ на ДПС), председателят на Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество Валентин Тончев (ПГ на ДПС), заместник-председателят на Комисията по културата и медиите и председател на Групата за приятелство България-Виетнам Стоян Михалев (ПГ „Продължаваме промяната – Демократична България“), заместник-председателят на Групата за приятелство България – Виетнам Борислав Гуцанов (ПГ „БСП за България“) и народният представител от групата Иво Русчев (ПГ „Възраждане“), както и депутатите Нели Димитрова (ПГ „Продължаваме промяната – Демократична България“), Цветан Предов (ПГ „Има такъв народ“), Ангел Георгиев (ПГ „Възраждане“) и Александър Вълчев (ПГ „Има такъв народ“). Кметът на Казанлък Галина Стоянова също е в официалната делегация.