Пиа Кестнер и Георг Гроцер са волейболисти №1 на Германия за 2023 година

Феновете на волейбола решиха: Пиа Кестнер и Георг Гроцер са волейболисти №1 на Германия за 2023 година.

Гроцер печели за 6-и път отличието, докато за разпределителката Кестнер това е първи признание на списанието Volleyball Magazine.

При мъжете Георг Гроцер спечели надпреварата за 6и път в дългата си и колоритна кариера. На почти 40-годишна възраст Гроцер сензационно изведе германския национален отбор на Олимпийските игри в Париж 2024.

Наградата е не само последна връхна точка от една страхотна кариера, но и изборът отново за волейболист на годината след 9-годишно прекъсване.

„Мисля, че хората оценяват факта, че все още играя и давам всичко от себе си“, заяви Гроцер:

„Защото имам страст към този спорт и защото обичам да играя с феновете. Това ми дава енергията, от която се нуждая, което ме поддържа млад.”

Новата волейболистка на годината е Пиа Кестнер, като това е първо отличие за плеймейкърката на Шверин. 25-годишният националка може да е изправена пред голям сезон. Разпределителката се стреми към шампионска титла на Германия с Шверин и иска да отиде на Олимпиадата с Бундестима.

„Винаги съм смятала, че е страхотно, когато други играчи получават тази титла. Винаги съм се радвал много за нея, защото това беше нещо специално. Но да бъдеш самият такъв е нещо съвсем различно.”

Ето как гласуваха феновете:

Мъже:

1. Георг Гроцер (31%)

2. Йоханес Тиле (26%)

3. Рубен Шот (11%)

4. Антон Бреме (10%)

5. Тобиас Крик (9%)

Жени:

1. Пиа Кестнер (25%)

2. Дженифър Яниска (20%)

3. Анна Погани (14%)

4. Хана Ортман (13%)

5. Лина Алсмайер (10%)

Последвайте канала ни в