Ковингтън не е съгласен със съдийското решение в двубоя му с Едуардс

Бившият претендент за титла в полусредна категория Колби Ковингтън признава, че не е показал най-доброто от себе си на UFC 296, но и потвърди, че мисли, че съдиите са го ощетили в шампионската му битка срещу Леон Едуардс. Двамата оглавиха бойната гала в Лас Вегас през изминалия уикенд. След пет рунда битка страничните арбитри гласуваха единодушно в полза на шампиона.

“Мисля си, че последните три рунда бяха за мен.

Особено петия. Той ми вкара няколко кика в последната част, но започнах да ги защитавам с течение на рунда. Вярвам, че направих достатъчно, но съдиите никога няма да ме подкрепят. Мразят ме, защото подкрепям Тръмп, а всеки в тази сграда мрази Тръмп”, заяви американецът след битките в “T-Mobile Arena”.

Според статистиката, Ковингтън е вкарал 109 удара, а Едуардс 65. И двамата имаха по едно успешно събаряне. Едуардс надделя в резултатите при значимите попадения – 57 на 49.

В последната си битка преди тази с Едуардс, Колби пусна два пъти повече удари. Сега той признава, че оценява представянето си срещу британеца като посредствено.

“Бих си дал оценка 5 от 10. Мога да давам извинения цял ден, но няма да го правя. Дори не усещам да съм бил в битка. Имах чувството, че съм на тренировка. Много по-добър съм от това и съм все още на 35. Най-доброто предстои”, допълни боецът от Флорида.

В началото на пресконференцията след UFC 296 Ковингтън предизвика Стивън Томпсън, който също допусна поражение миналия уикенд.

Последвайте канала ни в