Мирослав Живков събира националите U20 на 2 януари

Националният волейболен отбор на България за младежи до 20 години (състезатели родени след 1 януари 2005 година), започва подготовка веднага след Нова година, на 2 януари. Селекционерът на тима Мирослав Живков събира своите избраници за лагер, който ще се проведе в Стара Загора.

Преди месец Мирослав Живков получи доверието на БФВолейбол и продължава да води тази селекция, след като през изминалото лято изведе младите ни национали до престижното 5-о място на световното първенство за юноши до 19 години.

Още в първите дни на Новата 2024 година за тима ни предстоят европейски квалификации.

Турнирът ще е между 11-и и 13-и януари в Румъния (б.р. градът-домакин все още не е ясен). Съперници на младите „лъвове“ ще са домакините от Румъния, Турция и Черна гора. Победителят получава директна квота за ЕвроВолей 2024 за младежи до 20 години. Вторият и третият отбор продължават на допълнителни квалификации. Самото европейско първенство ще се проведе от 26 август до 9 септември в Гърция и Сърбия с участието на 16 отбора.

„За съжаление няма да имаме много време за подготовка. Всички момчета играят в мъжките отбори и не е възможно да ги събираме за микро-лагери преди нова година. Затова ще извикам между 16 и 18 състезатели за този сбор преди квалификацията. Надявам се по време на подготовката да направим контролни срещи с някои от класните тимове от елита, други проверки няма да можем да направим“, коментира за BGvolleyball.com селекционерът Мирослав Живков.

Последвайте канала ни в