Това е едно от най-зрелищните видеа с акули

Търсещите приключения туристи определено са доволни от добре похарчените си пари, когато група от тигрови акули заобикаля гумената им лодка край западното крайбрежие на Австралия.

Тяхната близка среща с някои от най-страховитите създания на майката природа е запечатана за поколенията от круизната компания Eco Abrolhos, пуснала безпилотен самолет, оборудван с камера GoPro.

Видеото показва 15-те пътници на малка гумена лодка в океана, заобиколени от гладни акули. „Нещо, което да показвате на внуците“ – с тези думи туристическото дружество публикува видеото във Facebook, проявявайки типичен австралийски хумор.

Групата е на двуседмичен круиз по австралийската брегова линия, когато попада на акулите в близост до Dirk Hartog Island, намиращ се в най-западната точка на Австралия.

Седемдесет или повече тигрови акули са се събрали на мястото, за да се угощават с труп на гърбав кит, според Thrillist и T+L.

Районът е част от Shark Bay World Heritage Area, която е дом на най-голямата популация на тигрови акули в света.

След като Eco Abrolhos публикува смайващото видео на своята Facebook страница, над 2.5 милиона души гледат тигровите акули в действие.

Австралия планира да използва безпилотни самолети за наблюдение на акулите в близост до плажа Бонд, който е популярен не само сред хората, но и сред тези водни хищници.

Автор: TheM; Източник: Profit.bg