Професор от Харвард шокира с теория за извънземните, те може да са…

Професорът от Харвард и директор на проекта Галилео Ави Льоб оспори схващанията за НЛО в последната си статия за Medium.

Той предполага, че неидентифицираните въздушни феномени (UAP), записани от военни пилоти и астрономи, може да не са извънземни кораби, а артефакти на по-стара цивилизация от Земята. 

Льоб рисува картина на древна технологична цивилизация, съществувала преди последния ледников период. Той предполага, че промените в климата, вероятно причинени от технологични дейности, могат да доведат до глобално затопляне, променяйки лицето на нашата планета.

 

Следите от тази цивилизация, смята Льоб, може да са били унищожени от сеизмична дейност или атмосферни влияния.

В подкрепа на хипотезата си Льоб цитира съвременни доклади от директора на националното разузнаване Аврил Хейнс за неидентифицирани аномални явления. 

Това повдига въпроса: могат ли тези мистериозни обекти да са доказателство за технологична цивилизация, съществувала на Земята преди 252 милиона години?

Льоб признава и трудностите пред своята теория. 

Липсата на археологически доказателства и въпросите за запазването на технологиите в продължение на милиони години поставят сериозни предизвикателства. 

Той обаче настоява, че тази възможност не трябва да се пренебрегва, като призовава за използването на научни методи за събиране на данни и тестване на хипотези.

Експертите вече са започнали да изразяват мненията си по тази теория. Някои подчертават важността на изследването не само на извънземното пространство, но и на миналото на нашата планета. Други изразиха съмнения и призоваха за по-внимателен анализ на данните.

Без значение колко невероятна е тази хипотеза, тя повдига тревожни въпроси за миналото на Земята и възможните следи от технологични цивилизации , които може да са предшествали нашата.