Най-добрите аксесоари за защита на твоя смартфон

Днес телефонът се е превърнал не просто в наше електронно продължение, а в спътник, който неотменно ни придружава през цялото време. Ето защо, когато нещо му се случи, ние усещаме загубата по твърде болезнен начин. 

Побиват ни тръпки при всяко негово падане от голяма височина. Ако пък случайно си активна натура  и си винаги в „нови приключения”, наистина имаш нужда от допълнителна придружаващ

„спътник       защита.

За да избегнеш злополуки, ти предлагаме да добавиш разумните аксесоари за твоя смартфон и,естествено, според твоите нужди.

Какъвто и аксесоар да избереш, той трябва да е съвместим с твоя смартфон. Например, ако притежаваш iPhone 14, имаш нужда от правилните аксесоари по отношение на размер, модел и начин на приложение. Ако  смартфонът ти е в топ телефоните за 2022 г., ти си късметлия, защото през последните години устойчивостта на използваните материали се е увеличила, така че степента на защита вече е повишена.

-Във всеки случай е разумно да проучиш и да  пробваш, преди да закупиш какъвто и да е аксесоар

-Ето и нашите предложения по-долу:

 Скрийн протектори

Основният аксесоар за защита на телефона ни е аксесоарът за екран,освен, разбира се, изтънчените и разнообразни калъфи.Екранният аксесоар абсорбира драскотини, пръстови отпечатъци и предпазва при лек удар. Защитата на екрана се извършва  чрез поставяне на пластмасово или стъклено фолио, или протектор.

Стъклената защита е много по-устойчива, особено на надраскване. Поставя се лесно, има голяма издръжливост във времето и е съпроводена с много добра прозрачност. Някои варианти в премиум сегмента се възползват от подобрени функции, като намаляване на отраженията или филтриране на светлината, за да направят изживяването при гледане на съдържание по-приятно.

Пластмасовата защита е по-тънка от стъклената, но е по-гъвкава.Предпазва от надраскване, но не е толкова издръжлива. Особено предимство на пластмасовото фолио е изгодната цена, като разликата в цената спрямо стъклото е значителна.

Калъфи за телефон

Сега, след като си се уверил, че екранът на телефона ти е защитен, следващата стъпка е да добавиш калъф. Имаш на разположение широка гама от стилове, материали и цветове, за да покриеш нуждите си както за защита, така и за естетика.

За основна защита може да закупиш силиконов калъф, който помага в ситуации  с  леки драскотини или падане от малко разстояние. Те са лесни за поставяне,гъвкави и са универсални,освен това  имат цена, подходяща за твоя джоб.

 Възможно е да си запален по дейности на открито като туризъм или катерене,разбира се,че имаш нужда от калъф с висока защита. Калъфите за телефон, които осигуряват голяма защита, не са най-естетичните. Те имат дебели и подсилени ъгли, широки ръбове и множество слоеве материал, за да издържат на силни удари или изпускания от значителни разстояния и да са сигурни.

 Калъфите с държачи за карти освен че помагат за защита на твоя смартфон, но и  са полезни  за по-добро организиране на твоите документи или карти. Покриват телефона както отзад, така и отпред, като подвижната част може успешно да работи и като стойка за гледане на видео.

           Изключително важен е материалът, от който са изработени аксесоарите. Кожата носи изискан, изтънчен вид, но идва с по-високата си цена. От друга страна, прозрачният материал е подходящ, ако искаш да подчертаеш дизайна на телефона си, а и не струва толкова много.

Калъфи с връзка 

Ако не обичаш да пълниш джобовете си с всякакви неща,което се отнася и за твоя смартфон, калъфът с връзка може да бъде твоят идеален избор, особено ако често посещаваш събития или партита, където не можеш просто да  оставяш телефона навсякъде. Този тип калъф е изработен от меки материали, като неопрен или микрофибър. Предпазва от леки драскотини или удари.И все пак,  не разчитай на този тип аксесоар, ако предпочиташ динамичния живот!

Поставки за телефони за кола

За чести пътувания с кола задължително ти трябват подходящи аксесоари. Може да използваш на много изгодна цена стойка за кола с лепило, което се залепва директно за гърба на телефона, и така ще ти е лесно да се ориентираш чрез навигацията на телефона си  дори в по-малко познатите за теб райони на града.

Освен това, за безопасно използване на телефона  “със свободни ръце/hands-free”, може да си  закупиш по-солидна, фиксирана стойка. Тя има по-висока цена, но е по-сигурна по отношение на защитата, тъй като шансовете за случайно падане на телефона от нея са значително по-малки.

Водоустойчиви калъфи

Най-новите модели телефони също имат функцията да бъдат водоустойчиви, но се препоръчва една допълнителна защита, особено ако се занимаваш с гмуркане или плуване. Калъфите са водоустойчиви и някои модели  могат дори да ти помогнат да избегнеш потапянето на телефона във вода.

Защити за камери

Повечето калъфи оставят място за зоната, където са разположени камерите. Въпреки че здравината на материалите става все по-висока и по-висока с течение на времето, за да предпазиш обективите на камерата, ние все пак ти препоръчваме да закупиш тези аксесоари.

Комплекти за почистване

Освен мерките за безопасност, свързани с резистентността, смартфонът трябва да се дезинфекцира редовно. Комплектите за почистване, специално за телефони, може да включват микрофибър, дезинфекциращи разтвори или специални инструменти, които може да използваш за почистване на по-малко достъпни части.

Честото почистване помага за предпазване от прах и бактерии. Освен това твоето устройство ще изглежда много по-добре.

Може да разглеждаш физическите магазини в търсене на подходящите аксесоари по отношение на цвят, форма, устойчивост, или може да се обърнеш към онлайн магазините, където имаш широка гама от продукти, които би могъл да  получиш с  минимални усилия. Каквото и да избереш, сигурни сме, че ще останеш доволен от телефона си!