Фучович и Дрейпър продължават във втория кръг на Sofia Open

Унгарецът Мартон Фучович преодоля първия кръг на турнира по тенис на твърди кортове за мъже АТР 250 Sofia Open с награден фонд 563 815 евро. Поставеният като номер 8 в схемата елиминира младия французин Терънс Атман с със 7:6 (4), 6:3 за час и 33 минути и в следващата фаза ще се изправи срещу австриеца Юри Родионов.

Фучович, който е на 47-о място в световната ранглиста на АТР, водеше равностойна битка в първия сет с дошлия от квалификациите французин. Той проби за 3:2, но брейкът бързо беше върнат.

В крайна сметка равновесието се запази до тайбрека, където унгарецът беше по-концентриран и взе преднина. Във втората част играта също беше равностойна до 3:2, когато унгарецът направи пробив и  оттук нататък не изпусна победата. По този начин той става вторият унгарец, който преодолява първия кръг след Фабиан Марожан.

Една от големите надежди на Великобритания Джак Дрейпър записа успешен дебют на Sofia Open. 21-годишният тенисист се наложи с 6:3, 6:2 над Максимилиан Мартерер (Германия) и си гарантира място на осминафиналите, където го очаква водачът в схемата Лоренцо Музети (Италия).

Играещият с лявата ръка британец Дрейпър пристигна в отлично настроение в София, след като през миналата седмица спечели петата си титла от турнир „Чалънджър“ за годината. Той направи по два пробива във всеки сет и за 68 минути приключи мача.

Последвайте канала ни в