Шон Стрикланд и Паоло Коста не са впечатлени от Хамзат Чимаев

Шампионът в средна категория на UFC Шон Стрикланд и един от претендентите в дивизията, Паоло Коста, коменитраха представянето на непобедения Хамзат Чимаев на UFC 294.

Чеченецът записа 13-ти успех в кариерата си с победа със съдийско решение над Камару Усман в подглавната битка на бойната гала в Абу Даби, която се проведе в събота (21.10).

“Единственото, което харесвам в Чимаев е, че продава битки. Поради някаква причина хората го обичат, или мразят.

Аз го виждам като чек. Хората биха платили да гледат битка между мен и него, но той не я заслужава. Все пак, дайте му я. Бих се бил с него пет рунда, дори и да не го заслужава”, заяви новият властелин при 84-килограмовите в UFC.

Чимаев трябваше да се изправи срещу бившия претендент за пояса в дивизията Паоло Коста, но последният отпадна от битката заради стафилококова инфекция. Бразилецът до последно искаше да се бие на UFC 294, но от веригата не му позволиха.

“Битката беше ужасна. Хамзат изглежда много зле. Изправи се срещу боец от долната категория, който прие дуела с кратко предизвестие, и не можа да го приключи в първата част. Мисля, че Усман го победи в следващите два рунда”, категоричен е Коста, който бе в Етихад Арена по време на битката. Самият той също участва в сбиване, но извън октагона.

“След битката бях тъжен, защото знаех, че мога да го приключа лесно. Толкова е “зелен”. Хвърля всичката си енергия в първия рунд. Ако не приключи двубоя тогава, е свършен. Наистина вярвам, че Усман може да го победи, ако тренира още няколко седмици”, допълни Коста пред mmajunkie.com.