Кирил Русинов с убедителен успех на МАX FIGHT 56

Кирил Русинов прати съперника си в нокдаун два пъти и записа втората си професионална победа над Светлин Спасов на галавечерта MAX FIGHT 56. Това беше подобаващ шеструндов завършек на предварителната бойна карта на събитието, което Sportal.bg излъчи на живо.

Естествено, до края на програмата зрителите в зала “Арена София” очакваха Конър Макгрегър, който е на посещение у нас, организирано от агенция locals.

bg.

“Искам да благодаря на всички, които са тук и ме подкрепят. Благодаря на всички за помощта, които ми оказаха. Благодаря на семейството ми и само напред”, каза Кирил на ринга след победата си.

Русинов се появи в залата с традиционната дагестанска зимна шапка “папаха”, която стана известна в бойните спортове най-вече заради Хабиб Нурмагомедов. В ъгъла му стоеше Александър Александров.

Русинов отново опитваше да демонстрира от самото начало атрактивния си, макар и понякога може би прекалено рисков стил. Точно както и в битките си по правилата на аматьорския бокс, така и сега той се стремеше с по-снишена глава да засипва противника с комбинации.

Особено с бодишотите Русинов имаше доста голяма успеваемост, а съперникът му беше видимо наранен, но отказваше да се предаде. Доминацията на Кирил беше ясна, но той също така изразходваше доста енергия с непрестанните канонади от удари.

Русинов с охота разцепваше гарда на противника с правите си удари, а и разнообразяваше с ъперкъти. Именно с такъв той повали Спасов в нокдаун в четвъртия рунд, но той показа страхотно “сърце” и се изправи, а дори и вкара дясно кроше в трупа.

Двамата спортсменски се прегърнаха преди началото на шестия рунд, а самият формат на срещата предполагаше, че високото темпо най-вече на Русинов е знак за отлична кондиционна подготовка. Кирил малко в стил Рой Джоунс започна да нанася единични тежки десни крошета и в средата на последния рунд противникът беше свален във втори нокдаун за срещата. Спасов пак се изравни и също заслужи уважение, че изкара пълното времетраене на мача.