Серго Владуяно записа успех в подгряващите битки на MAX FIGHT 56

Серго Владуяно записа нокдаун в първи рунд и впоследствие с единодушно съдийско решение победи Пресиян Станев във вълнуваща подгряваща битка на MAX FIGHT 56 в “Арена София”. Кулминацията на галавечерта е визитата на Конър Макгрегър, който е на посещение в България, организирано от агенция locals.bg.

Владуяно, който е с треньор Веселин Кирилов, започна с категорична преднина и регистрира мощен нокдаун с ляво кроше още в началото на първия рунд. Това му даде увереност и обективен аванс в очите на съдиите.

Пресиян Станев не се поколеба да търси завръщане в битката, макар да разчиташе повече на епизодични удари, без комбинации. Двамата доста по-често навлизаха в размени от близка дистанция, а треньорите и на двамата не спираха да ги напътстват и окуражават.

Владуяно имаше успеваемост в началото на третия рунд с леви ъперкъти в черния дроб на съперника. Той няколко пъти биваше притискан към въжетата и Станев записваше няколко крошета на свой ред. Размените се увеличиха към края на рунда, а над лявото око на Пресиян се отвори аркада.

Въпреки че още кървеше, Станев продължаваше да натиска в следващата част, а Владуяно се стремеше да сменя гарда и да ползва сайдстеп и особено кроше след придвижване настрани. Два пъти реферът на ринга прекъсваше битката, за да бъде избърсана кръвта от лицето на Пресиян. В края на рунда Владуяно направи още няколко попадения и заслужи овации на феновете по трибуните.