Росен Барчовски пред Sportal.bg: Готови сме за тежка битка

Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по баскетбол Росен Барчовски заяви пред Sportal.bg, че тимът се готви за тежка битка преди утрешното гостуване на Австрия в среща от предквалификациите за ЕвроБаскет 2025. Двубоят ще се проведе утре вечер от 20:15 часа българско време в зала “Мултиверсум” в Швешат.

“Възстановихме се.

Имахме достатъчно време да си починем и физически, и психически. Вчера направихме една тренировка, днес, живот и здраве, във Виена ще направим. До утре се надявам да бъдем в такова състояние, в каквото бяхме и срещу Норвегия”, заяви Барчовски.

“Лъвовете” записаха победа с 83:71 над австрийците в първия мач в Ботевград преди около седмица и половина, когато Алекс Симеонов и Павлин Иванов реализираха общо 54 от точките на отбора.

“Изводите в детайли сме ги направили – 12 точки, но не дойдоха лесно. На няколко пъти ги повеждахме с по 15, след това те ни връщаха. Ще имаме много труден мач с корав съперник, който в момента усеща шанса да се класира. Готови сме за тежка битка, дано да не е толкова тежка, но ние сме готови”, добави селекционерът на България.

Въпреки по-ниската си постройка и липсата на двама от най-класните си високи състезатели, австрийците отвърнаха на удара със страхотна победа с 85:66 над Норвегия през миналата сряда. Барчовски призна, че е бил изненадан само от голямата разлика, но не и от победата на домакините.

“Убедителната победа на Австрия над Норвегия ни изненада всички. След това стана ясно, че в първия мач норвежците се надскочиха, а ние не бяхме готови. Играхме слабо, не бяхме концентрирани, много често се случва това. Затова беше изненада голямата разлика, но не победата, а само голямата разлика”, завърши Барчовски.

Снимка: БФБ