Родителите на германски национал със заплата от 6 млн. евро заживяха в бежански център

var md = new MobileDetect(window.navigator.userAgent); if(md.mobile()) { document.write (''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); } else { document.write (''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); }
евро заживяха в бежански център" data-essbisHoverContainer="">

18-годишният нападател на Борусия (Дортмунд) и германския национален тим Юсуфа Мукоко до такава степен е изоставил своите родители, че от началото на тази седмица те вече живеят в бежански център в Хамбург, разкрива “Билд”.

Тъмнокожият футболист, който по принцип е камерунец, но има германски паспорт, е в конфликт от финансово естество със своя баща от известно време насам. По тази причина, когато Мукоко стана пълнолетен през миналата есен, той започна лично да получава парите си от Борусия и спря да дава каквито и да са средства на родителите си. Според новия си контракт играчът взима годишно по около 6 млн. евро.

По тази причина, без почти никакви доходи и с ипотека на къща от 351 кв метра, Жозеф и Мари Мукоко загубиха възможността да ползват въпросното жилище, заради което бяха изгонени от него. Семейството има още пет деца.

Покрай Мукоко продължава да витае неяснота на каква възраст е той наистина. Нападателят много малък проби в големия футбол, което породи съмнения, че е по-възрастен. Въпросният му баща Жозеф твърди, че когато навремето синът му се е родил в Яунде, той веднага го бил регистрирал в германското консулство там. Разследване на “Ди Велт” обаче показа, че такъв документ липсва.