Рибарски разкри силните страни на ФКСБ и потвърди неприятна новина за Ивайло Чочев

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски сподели очакванията си за предстоящия мач срещу ФКСБ. В сряда „червените“ дебютират на европейската сцена с двубой срещу румънския вицешампион от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите.

Рибарски разкри, че няма да може да разчита на голмайстора от миналия сезон – Ивайло Чочев, както и на Райън Бидунга и Неделко Пишчевич. Въпреки кадровите проблеми, специалистът е категоричен, че неговият отбор излиза само и единствено с мисъл за победа.

„Дългоочакван и много заслужен мач с оглед представянето ни през миналата година. Очаквам динамичен двубой. Концентрирани сме върху първия мач. Запознахме се с противника и горе-долу мисля, че знаем какво да очакваме. Надяваме се да противодействаме.



Ивайло Чочев, Бидунга и Пишчевич отпаднаха от групата заради контузии. Рууни Ева наваксва, старае се много. Трябва да бъде готов да вземе участие“, каза Рибарски.

Поглеждайки назад в историята, има много такива двубои и славни мачове. Надявам се да продължим тази традиция. Някои момчета нямат опит в европейските турнири. За тях това ще бъде едно предизвикателство и награда за техния труд. Искам да видя тяхното желание за победа и за себедоказване. Надявам се, че утре ще го покажат.



Последните седмици гледах тима на ФКСБ. Отбор, който разполага с национални състезатели. Със сигурност доста добро впечатление правят офанзивните им футболисти. Футболисти от европейска класа. Със сигурност ще искат да се докажат. Силните страни са им, че обичат да пресират високо и да държат темпо в противниковата половина. Не мисля, че ще избягат от този стил на игра.



Хубаво е да разгледаме мача като една стъпка напред. Важното е да се представим на ниво точно в тези мачове. Резултатите вече са в миналото и не ни касаят много. Вече се настройваме за предстоящия двубой. 

Доста са футболистите от ФКСБ, които ми правят впечатление. 



Надяваме се, че с достойнствата, които показахме през миналата година, спечелихме симпатиите на футболната общественост в цяла България. С оглед на публиката – измина един мач на „Армията“, на който атмосферата беше футболна. Да, утре може би няма да е такава. С публика или без, ние сме свикнали да играем добър футбол.



Няма треньор, който да излезе с друга мисъл, освен за победа. Не ни притеснява това дали ни фаворизират. Излизаме да се надиграваме с мисълта за победа“, завърши Рибарски.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Борислав Трошев