Младежите са аут от битката за медалите на Европейското в Скопие

Младежкият национален отбор на България по баскетбол няма да продължи към четвъртфиналите на Европейското първенство в Дивизия “Б” в Скопие. „Лъвчетата“ държаха първото място в група „А“ с актив от 3 победи и само 1 загуба, но след финалния игрови ден бяха изместени до трета позиция, която не им дава право да се класират за следващия етап.

Днес се изиграха два решаващи мача за възпитаниците на Васил Христов. Чехия – Словакия и Ирландия – Северна Македония.

Това, което България търсеше, бе загуба за чехите или северномакедонците, а победа и за двата тима означаваше най-страшния кошмар за родните баскетболисти – именно този сценарий обаче се оказа факт.

Първоначално тимът на Лукаш Пивода се класира за финалната фаза на шампионата и си осигури втора позиция в група „А“ след победа с 62:55 над Словакия. След това пък играчите на южната ни съседка станаха първи в групата, след като триумфираха над Ирландия със 77:66, което и реши съдбата на младежите ни. Те се наредиха на трета позиция в групата си и изгубиха шансове за класиране към четвъртфиналите в Скопие.

Нашите момчета още не са приключили участието си в турнира – за тях предстоят срещите, които ще разпределят местата от 9-о до 16-о.