Прогноза за България: След 3-4 години остър дефицит на ток, тежък колапс на съвременния ни начин на живот

Малко повече информация за американската ядрена енергетика дава Виктор Папазов в профила си във Фейсбук в светлината на решението България да продаде оборудването на АЕЦ „Белене“ на Украйна. 

Ето какво написа той: 

– Последният въведен в експлоатация атомен реактор е вторият енергоблок на Watts Bar в Тенеси. 
– Предпоследният енергоблок е бил въведен в експлоатация през 1996 г пак в същата централа.

През този период американските производители се опитват да се закрепят на международните пазари.

През 2007 Уестинхауз подписва договор за намерение за строителство на четири блока АР-1000 в Китай. Трябвало е да бъдат въведени в експлоатация през 2013, но успяват едва 5 години по-късно. 

За този реактори има сключени договори с Полша, а също и с Индия за 6 реактора, но строителство засега не е започнато никъде, камо ли да има някакви срокове.

Да знаете с какви „специалисти“ и строители на АЕЦ ни заблуждават.

Без енергетика няма никаква икономика и дори интернет. Когато загасне тока и тези млади българчета, които работят на ишлеме с мозъците си за чужди фирми и се фукат, че били IT-та и те ще останат без работа. 

Тези, които възнамеряват да бастисат реакторите на Беляне извършват национално предателство и обричат децата и внуците ни на мизерия и връщане в средновековието. И не, не съм апокалиптичен. Ето ви грубо сметката:

– г-н Асен Василев подписа закриването на топлоцентралите в Марца изток през 2026, което е след три години. Отпадат 40% от капацитета.

– АЕЦ дава около 30-35%. Но служебното правителство подписа в пети блок на АЕЦ да се използва американско гориво, което на практика ще го извади извън строя.

– ПАВЕЦ Чаира беше саботиран и също е извън строя, а той беше огромна батерия, която да съхранява ток от АЕЦ и соларни и вятърни мощности.

Накратко, само след 3-4 години, съществува съвсем реална опасност да изпаднем в тежък дефицит на електроенергия, което от своя страна ще доведе до тежък колапс на съвременния ни начин на живот.

Да не кажете, че не сте били предупредени.
Кой разбрал, разбрал.