Очаквайте на живо: Северна Македония U20 – България U20

Младежкият национален отбор на България по баскетбол ще играе своята последна среща от груповата фаза на Европейското първенство в Скопие с битка срещу домакините от Северна Македония. Двубоят предстои тази вечер от 19:30 часа в зала „Арена Скопие“.

„Лъвчетата“ ще гонят победа, която ще ги класира на четвъртфиналите в турнира. В момента те водят група „А“ с актив от 3 победи и нито една загуба, като вътре са още Чехия с 2-1, Северна Македония с 1-1 и Словакия и Ирландия, които са изиграли две срещи без победа.

Възпитаниците на Васил Христов до момента се справят фантастично с всичко, което опонентите им предложат. Те стартираха с удивителен разгром над Ирландия с 95:38. След това се бориха рицарски срещу Чехия и в крайна сметка след продължение успяха да се нарекат победители с 104:102, а последната им схватка беше със Словакия, побеждавайки съперника с 94:75.

Западната ни съседка до момента има по-колебливи резултати. Северномакедонците започнаха със загуба на собствена земя, когато Чехия ги надигра с 80:75, но ден по-късно успяха да се изправят и показаха друго лице в победата си над Словакия с 81:64.