Усман към Чимаев: Сваляй килограмите и да се бием

Бившият шампион на UFC в полусредна категория Камару Усман заяви своите условия, за да се проведе битката с непобедения Хамзат Чимаев. Двамата бойци уговарят среща помежду си от май месец насам, но без успех към момента.

Усман сподели своята страна на историята защо битката не се случва.

“Видях се с Дейна Уайт и му казах, че искам битка с Чимаев, тъй като той е следващият голям боец в категорията.

Аз съм страшилището в дивизията и винаги ще бъда. Ако той иска да е шампион, да сваля килограмите и да се бием. Той е добър боец, но трябва да бъде дисциплиниран”, заяви бившият хегемон при 77-килограмовите в обръщение пред медиите преди UFC 290.

За последната си среща Хамзат не успя да редуцира теглото си до лимитите на полусредна категория и това предизвика дискусия за перманентното му преминаване в по-високата категория. Чеченецът и Усман заявиха готовност да премерят сили и в уговорена категория по средата, но президентът на UFC Дейна Уайт заяви, че това не е възможен вариант.

“Чимаев вече не иска да сваля килограми. Има пари и харесва живота си. Иска да хапва, а ние да се съобразяваме с него” допълни Усман.

Вълка не се забави и отвърна с обръщение към Камару в социалните мрежи.

“Камару Усман, защо говориш за мен? Искаш да се бием и казваше, че килограмите не са проблем за теб. Ти си страшилище, но аз съм вълк. Качи се в горната категория!”, заяви Чимаев.