Кирил Петров пред Sportal.bg: Хората играха за първа победа на Европейско първенство

Помощник-треньорът на националния отбор на България за девойки до 18-годишна възраст Кирил Петров говори пред Sportal.bg след изгубения последен мач от груповата фаза на Европейското първенство в Дивизия „Б“ в София. Момичетата на Маргарита Маринкова паднаха от Швеция с 53:57. Те обаче са на върха в група „D“ и ще продължат към четвъртфиналите.

 

„До поражението в последните минути се стигна благодарение на многото ни технически грешки – с 33 грешки много трудно се играе баскетбол, за да можем да спечелим. Губим и борбата, което е, естестветно, факторът за победата на другия отбор. 

Те са загубили шанс да продължат напред, но хората играха за първа победа на Европейско първенство. Хвърлиха се, показаха по-голямо желание. Съдиите пуснаха малко по-контактна игра, което, ествествено, по-здравите и по-силни състезателки взимат предимство. Надяваме се Ивана Бонева да е добре след тежкия удар, който ѝ се случи. Тя е голямо момиче и мисля, че всичко ще бъде окей.

На базата на днешния мач ще можем да си направим някакви корекции, направихме програма максимум да спечелим групата – да влезем в топ 8, което мисля, че е много добре и сега вече се готвим за следващата фаза – да видим какво може да се случи там. 

Най-голямо впечатление в другите групи ни прави отборът на Хърватска, те доминират, добри състезателки са, добре играят – те от миналата година играят много добре, така че те са може би едни от фаворитите в първенството“, сподели Петров.