Вавринка разби 14 години по-млад от него

Макар да е вече на 38 носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка (Швейцария) започна с повече от убедителен успех на „Уимбълдън“. Швейцарският ветеран показа класа и се наложи над 14 години по-младия от него финландец Емил Руусувуори със 7:5, 7:5, 6:4 за малко повече от два часа игра.

Срез зрителите на Корт №18 на “Ол Ийнглънд Клуб” бяха бащата на Вавринка и този на Роджър Федерер, който пристигна в Лондон за специалната церемония, с която ще бъдат отпразнувани постиженията на Маестрото. Тя ще се състои днес на Централния корт преди началото на първия мач от програмата.

Това ще е първото стъпване на “свещената трева” на Федерер от мача му срещу Хуберт Хуркач през миналата година, оказал се и последен в неговата кариера.

Вавринка изоставаше с 2:4 в първия сет след пробив на №47 в света Руусовори, но бързо взе нещата в свои ръце и след два брейка обърна резултата, спечелвайки частта със 7:5.

Във втората имаше само един пробив и той бе на сметката на Вавринка за 6:5, след което той спечели подаването си, за да поведе с 2-0 сега.

В третия сет финландецът допусна ранен пробив, но малко по-късно на свой ред спечели сервис гейма на съперника си за 2:2. Вавринка обаче успя да стигне до нов пробив за 4:3 и след това не даде поведе шансове на Руусовори, затваряйки сета с 6:4, а с това и мача.

В следващия кръг 88-ият в световната ранглиста Стан Вавринка ще играе срещу победителя от мача между поставения под №29 в схемата Томас Мартин Етчевери (Аржентина) и испанеца Бернабе Сапата Мирайес.