Специалистите за Везенков: Той е истински убиец

Баскетболните специалисти отвъд океана се изразиха ласкаво относно качествата на българския национал Александър Везенков, който от следващия сезон ще блести в редиците на Сакраменто Кингс. Спортист №1 на България за миналата година подписа договор за три години на обща стойност $20 милиона и през новата кампания ще стане втория българин в НБА след Георги Глушков.

„Везенков е перфектен за Кингс. Той е истински убиец, особено когато става дума за пресечки зад гърба на защитата. Сабонис ще го намира перфектно по този начин. А освен това е очевидно, че е великолепен стрелец. И отива в отбор, който обгражда звездите си Сабонис и Фокс именно със стрелци”, споделя журналистът от The Athletic Сам Весени, цитиран от corner.dir.bg.

Сам Амик от The Athletic пък допълва, че това отличен ход за „кралете“, които по думите му са се сдобили с НБА правата на Везенков с трансфер от Кливланд за „буквално нищо“. Българското крило бе избран от Бруклин под №57 в Драфта през 2017 година, след тов Нетс го пратиха в Кливланд като част от сделката с няколко отбора за Джеймс Хардън, а миналото лято Кингс се сдобиха с правата му в замяна на избор №49 в Драфта, пишат още колегите от dir.bg.