България U21 срази Бразилия с 3:0 на турнира в София

Националният волейболен отбор на България за младежи до 21 години срази Бразилия на големия приятелски турнир в зала „Левски София“. Момчетата на Андреа Буратини нямаха прошка срещу именития съперник и го победиха с 3:0 (25:21, 25:19, 25:19).

Днес (2 юли) от 16,00 часа младите „лъвове“ се изправят срещу САЩ, които стартираха със загуба от Иран с 1:3. В понеделник (3 юли) от 10,00 часа пък е мачът на България срещу „персите“.

Трите отбора се готвят за световното първенство в Бахрейн.

Първият гейм стартира със страхотна серия от начален удар на Александър Николов. Бразилците така и не можеха да намерят решение срещу разнообразието на българската звезда. Николов остава в България, за да се готви с младежкия тим и няма да участва в третия турнир от Лигата на нациите в Анахайм. Благодарение на Николов България поведе светкавично с 4:0. Бразилия обаче също имаше своите козове.“Селесао“ обърна резултата и дръпна с три точки. Следващото равенство дойде чак при 13:13. Стартира разменя на точки, докато отборът на Андреа Буратини отново взе аванс. При 23:19 българските момчета вече имаха увереност, че ще спечелят частта и го направиха успешно с 25:21.

Вторият гейм започна много по-равностойно. Двата отбора си разменяха точки и никой нямаше преднина с повече от две. Така беше до първата третина, когато вече нямаше кой да спре България. И отново вездесъщ на терена беше Алекс Николов. Особено при начален удар той тормозеше бразилците и правеше дълги серии. Така геймът беше спечелен още по-лесно след 25:19.

Увереността на българите съвсем укрепна. Отличните изпълнения на начален удар помогнаха на „лъвовете“ да са още по-силни в третата част. Там България започна ударно и в нито един момент не даде шанс на Бразилия да се върне в дуела. Рано преднината на България стана 10:4 след серия от асове. Българските младежи играеха с такава лекота, че всичко им се получаваше. От другата страна Бразилия не беше на себе си. При 12:6 допуснахме отпускане и „Селесао“ направи три поредни точки. Тайм-аутът на Андреа Буратини означаваше и прекъсване на бразилската серия. И означаваше старт на българска. Макар и само две поредни, точките бяха достатъчни за връщане на статуквото. Преднината бързо стана 17:10. В крайна сметка България затвори мача след 25:19 и 3:0.

Снимки: БФВ/Startphoto.bg

Снимки: Startphoto