Италия отнесе Хърватия и се класира за финалите в Лигата на нациите

Защитаващият титлата си в Лигата на нациите за жени отбор на Италия се класира и на практика за финалите на комерсиалната надпревара в Арлингтън (САЩ). Воденият от Давиде Мацанти тим отнесе Хърватия с 3:0 (25:14, 25:17, 25:17) в третия си мач от турнира в Група 6 от последната седмица на груповата фаза, игран тази сутрин в Банкок (Тайланд).

По този начин „Скуадра адзура“ е на 7-о място в общото временно класиране на Лигата със 7 победи, 4 загуби и 18 точки, но със сигурност ще играе на финалите в САЩ. Италия ще завърши турнира с двубой срещу коравия тим на Япония.

Срещата е утре (2 юли) от 13,00 часа българско време.

Хърватия пък продължава да е след България в класирането на 15-а позиция с 2 победи, 9 загуби и 6 точки, като двата тима до последно ще се борят за запазването на мястото в комерсиалната надпревара. „Лъвиците“ са 14-и също с 2 победи и 9 загуби, но с 8 точки. Утре от 09,00 часа българско време хърватките ще изиграят последния си мач на турнира срещу Турция, която вече си осигури класиране за финалите. На другия турнир в Сувон (Република Корея) от 04,30 часа пък България ще излезе срещу световния шампион Сърбия.

Над всички за Италия срана Силвия Нвакалор със страхотните 20 точки (3 блока и 50% ефективност в атака) за победата. Аличе Дегради добави още 13 точки (2 аса) за успеха.

За Хърватия капитанката Саманта Фабрис и Андреа Михалевич завършиха със скромните 9 и 7 точки.

Снимки: volleyballworld.com