Защо хората се отказват

Цял живот ние си поставяме дадени цели, които се стремим да осъществим. Повечето от нас полагат огромни усилия по пътя на преследването им, но винаги се появяват причини, каращи ни да се запитаме дали трудът ни наистина си заслужава и дали не е значително по-лесно просто да се откажем. TheMainline попадна на проучване, в резултат на което откри 16-те причини защо хората се предават.
19656214_7604627_lz

1. Чакат бързи реултати – Осъществяването на мечти изисква време, и най-важното нещо е да стигнем до крайната си цел, а не времето, за което ще го направим.


2. Спират да вярват в себе си – Както много успешни хора са казвали, увереността е ключът към успеха. Човек, който не вярва в себе си, не би могъл да накара и останалите да повярват в него.
3. Живеят в миналото –Нито можем да променим миналото си, нито да го повторим, така че вместо да се съсредоточим върху него, трябва да го приемем такова, каквото е.
4. Непрестанно мислят за грешките си – Няма безгрешни хора, но това което отличава успешните от неуспешните, е готовността им да се учат от грешките си.
5. Изпитват страх към бъдещето – Бъдещето може и да изглежда плашещо за много от нас, но истината е, че то рано или късно, ще ни настигне. Така че, трябва просто да се насладим на настоящето и да направим всичко възможно бъдещето ни да бъде такова, каквото искаме да изглежда.
6. Не се поддават на промените – Без промени, бихме стоели на едно и също място в продължение на целия си живот. Именно те са предпоставка за успеха, който ще постигнем в бъдеще
7. Бързо се отчайват – Нито един човек, постигнал успех, не е позволил на отчаянието да го завладее, а се е научил да намира положителното във всяка ситуация, в която попадне.
8. Вярват в недостатъците си – Всеки притежава недостатъци. Вместо да вярваш в тях, се опитай да се съсредоточиш върху премахването им.
9. Смятат, че светът им дължи нещо – Колкото по-рано осъзнаем, че светът не ни дължи нищо, толкова по-добре за нас самите. Ние сме eдинствените, способни да променим това, което не ни допада.
10. Страхът им от провал надмогва желанието им за успех – Трябва да се пребориш със страха от провал или просто да забравиш за целите, които си поставил.
11. Не визуализират възможностите си – Визуализирането е съществена част от осъществяването на мечтите ни, така че не я подценявай.
12. Чувстват, че има какво да губят – Когато желаеш нещо от дъното на душата си, мисълта да изгубиш нещо, което преди си смятал за важно, не трябва да те притеснява.
13. Работят твърде много – Успехът е плод на усърден труд, но преувеличаването му може да доведе до пренатоварване и много други странични ефекти, които няма да са в твоя полза.
14. Предполагат, че грешките им са уникални – Ничии грешки не са уникални, но именно те ни превръщат в тези които сме. Така че, нито трябва да ги пренебрегваме, нито пък да ги издигаме в култ.
15. Провалът за тях е знак да се откажат – По пътя на успеха е неизбежно да се провалим многоброй пъти. Не трябва да позволим на провала да ни отказва, а напротив, да ни подтикне да бъдем още по-упорити.
16. Самосъжаляват се – Склонността към съжаление е характерна за хората, неизискващи много от себе си. Какъв е смисълът да се самосъжаляваш , след като това което се случва в живота ти, зависи от теб самия.