Кербер си пожела да играе без болка

Бившата водачка в световната ранглиста при жените Анжелик Кербер иска да спечели още титли и то от Големия шлем след планираното си завръщане на корта, но знае, че я очакват предизвикателства сега, когато вече е майка, пише агенция ДПА.

35-годишната германка роди дъщеричката си Лиана в края на февруари и се очаква да участва на Откритото първенство на Австралия през януари 2024 година. Именно в Мелбърн Кербер спечели първата от трите си титли от Големия шлем през 2016 година.

Тенисистката заяви, че продължава да се цели в „титли и големите турнири“ и нови успехи като майка, подобно на Серина Уилямс, Ким Клайстерс и Виктория Азаренка.

„Знам, че това е по-дълъг и труден път, отколкото в миналото. Но вярвам, че всичко е възможно. Просто трябва да имаш куража да опиташ“, коментира Анжелик Кербер.

„Искам да съм сигурна, че когато се завърна, ще мога да играя на високо ниво и без болка след един мач. Успокояващо е да знам, че имам още малко време преди завръщането. Уча се всеки ден. Всичко ще бъде ново, когато някой друг е в ума ти и е по-важен. Но все пак нямам търпение“, добави тя.

Преди да обяви бременността си Кербер за последно игра преди почти 12 месеца на „Уимбълдън“, където е печелила титлата през 2018-а.

„Разбира се, че турнирите ми липсват, емоциите, нервите, победите, а също и загубите, които са част от целия процес. Но сега се наслаждавам на живота си по различен начин и определено това са вълнуващи времена“, каза още Анжелик Кербер.