Разкритие на …! Лъсва тайна договорка за София! ПП и ДБ с милионерска номинация…СНИМКА

Милионерът Васил Терзиев е ще е окончателната обща номинация на ПП и ДБ за кметския престол в София, научи от три независими източника.

Допреди дни се смяташе, че шанс за битката в столицата има и Борис Бонев. Шефът на неправителствената организация „Спаси София“ дори бе извикан на разговор в парламента с Христо Иванов и Ивайло Мирчев.

научи, че след въпросния разговор на Бонев е предложено да се откаже от амбициите си за кмет, а в замяна на това му е обещано да стане председател на Столичния общински съвет, ако ПП и ДБ имат мнозинство.

За момента ГЕРБ пази мълчание, което вероятно ще продължи известно време. Пред партията на бившия премиер Борисов има два варианта.

Първият вариант предвижда най-голямата партия в държавата да играе със собствена силна кандидатура.

Вторият вариант е Борисов и хората му да подкрепят кандидата на ПП.

Предстои решението да бъде взето от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Васил Терзиев е съосновател и главен изпълнителен директор на Telerik, където играе ключова роля за успешното разрастване на Telerik, от стартираща компания в България през 2002 г. до водещ световен доставчик на софтуерни решения за бизнеса, с 9 офиса в 7 държави и над 130 хил. клиенти, включително 450 от 500-те организации в списъка „Fortune 500“.

След придобиването на Telerik от Progress (NASDAQ: PRGS) през 2014г., Терзиев пое поста главен директор „Иновации“ в Progress. На тази позиция той отговаря за дългосрочната стратегия за разрастването на Progress, идентифицирането на нови пазари и развитието на иновациите.

През 2014 г. Telerik от Progress е придобита от американската Progress в рекордна за региона сделка за 262.5 млн. долара.

Васил има бакалавърска степен по „Бизнес администрация“ от Американския университет в България. Преди да създаде Telerik, той заема различни позиции в компании от високотехнологичния и инвестиционния сектор, както и сектора на недвижимите имоти.

Ивайло КРАЧУНОВ