Световен шампион похвали боксовите умения на Нейт Диаз

Настоящият шампион на Световния боксов съвет (WBC) в категория до 63,5 кг. Реджис Прогрейс (28-1) похвали боксовите умения на бившият боец на UFC Нейт Диаз.

Боксьорът разкри, че случайно се е натъкнал на Нейт в залата и двамата са изиграли спаринг. В YouTube дори се появи видео, в което се вижда как двамата разменят удари.

“Не трябваше да играя с Нейт, но спаринг партньорът ми не се появи. Той (Диаз) е доста по-едър от мен, но аз исках да се пробвам. Мога да кажа, че е супер корав. Опитахме се да се убием. Играл съм спаринги с много ММА бойци, но те не са толкова добри в ударите с ръцете. Не е като нивото на боксьор, но за ММА, е доста добър. Изненада ме колко е корав. Определено беше добра тренировка”, заяви Прогрейс за mmafighting.com.

По-малкият от братята Диаз има насрочен двубой за 5-и август срещу Джейк Пол. Последният има шест победи в седем професионални двубоя, а Диаз тепърва ще дебютира в ринга. 34-годишният Прогрейс залага на ютубъра в тази битка заради размерите му.

“Джейк е доста по-едър. Той е около 90 килограма. Ако бяха едни размери, щях да заложа на Нейт, но разликата е голяма”

Тази събота (17.06) Прогрейс ще защитава титлата си в битка с Даниелито Зорила. Той споделя, че след този двубой би помогнал на Диаз в подготовката му.