Самоубилия се 13-г. Кристиян от Пловдив последно казал на учителката си, че…

„Неописуема трагедия. Не мога да си представя какво трябва да се е случило, за да посегне едно 13-годишно дете на живота си“. Това каза началникът на РУО – Пловдив Антоанета Пакова, цитирана от Plovdiv24.bg по повод смъртта на шестокласник от пловдивското училище „Душо Хаджидеков“.

Трагедията е огромна: Стана ясно как 13-г. ученик от Пловдив се самоубил

Учениците били втора смяна на училище. След първия час Кристиян казал на учителката, че отива до вкъщи да си вземе нещо, което забравил. Детето е тръгнало и не се е върнало. Намерила го майка му. На място са пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ, които не са констатирали данни за насилие. 

Районна прокуратура образува досъдебно производство за установяване на причините за смъртта на малолетно лице. На 9 май 2023 г. към 15,30 часа е бил подаден сигнал на телефон 112 за настъпила смърт на дете в жилището му в Пловдив. 

Разбра се какво се е случило в училище с шестокласника, който се самоуби в Пловдив

По досъдебното производство се извършват действия по разследването – назначена е съдебно-медицинска експертиза с цел установяване причините за смъртта и други. Досъдебното производство е образувано по чл. 127 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Представители на Агенцията за закрила на детето провеждат беседи с директора и учителите от „Душо Хаджидеков“. Със съучениците на починалото момче ще работят психолози.