Левски и Черно море на финал в Държавното първенство за юноши U20

Отборите на Левски София и Черно море (Варна) ще спорят за титлата в Държавното първенство по волейбол за юноши под 20 години. Съставите на ВА Стойчев-Казийски и Пирин (Разлог) ще играят за бронзовите отличия в турнира.

До този развой се стигна след изиграването на двата полуфинала в зала „Левски София“.

Интересен двубой и петгеймова битка се получи в първия полуфинал.

След истински сблъсък и оспорваност, тимът на Черно море надигра Пирин с 3:2 и се класира за финал. След равенството 2:2, варненци показаха характер и по-голяма психика за успеха.

Моряците започнаха ударно с 5:0, след изпълнение на начален удар на Борис Начев. Взетата преднина им даде криле и те не дадоха шансове на разложани докрай, като спечелиха тайбрека и крайния успех, който ги класира в спора за златото.

„В тайбрека бяхме свидетели на „one man show“ от страна на Боби Начев. Устояхме на напрежението и закономерно се поздравихме с успех. Състезателите спазиха тактическите указания и направиха победата още по сладка. Искам да благодаря на всички момчета, победата е тяхна и заслужена“, коментира след успеха за BGvolleyball.com треньорът на Черно море Норман Недков.

В другия полуфинал интрига нямаше. Очаквано тимът на Левски София, който е главен претендент за титлата, победи ВА Стойчев- Казийски с 3:0 гейма и ще защитава златото си от миналия сезон.

На 7 май в зала „Левски София“ ще се изиграят двубоите за разпределение на медалите.

От 13:00 ч е спорът за бронза, който противопоставя Пирин и ВАСК.

Големият финал е от 15:00 ч, като един срещу друг ще се изправят Левски и Черно море.

Днес се изиграха и мачовете за разпределение на местата от пето до осмо, като и двете срещи приключиха след оспорвани петгеймови битки .

Волейболистите на Дунав (Русе) се наложиха над Славия с 3:2 гейма. Така русенци завършиха на пета позиция в таблицата и се наредиха максимално близо до четирите най-добри в България.

„Белите“ приключиха на шесто място в крайното подреждане.

В спора за седмото място тимът на Арда се наложи над Люлин с 3:2 гейма. С това кърджалийци приключват седми, а люлинци оформиха финалната осмица на България.

Крайно класиране 5-8 място

5. Дунав (Русе)

6. Славия

7. Арда (Кърджали)

8. Люлин (София)

BGvolleyball.com