Втора операция за Радукану само за няколко дни

Ема Радукану претърпя операция на глезена като част от лечението на няколко здравословни проблема. Шампионката от Откритото първенство на САЩ през 2021-а година се сблъска с поредица от контузии в последно време, а преди дни си направи операция на ръката, което стана и непосредствена причина за излизането й от схемата на турнира по тенис в Мадрид.

По-рано тази седмица 20-годишната тенисистка разкри, че ще има леки процедури на двете ръце и левия глезен в опит да разреши веднъж за винаги проблемите си. Но това си има цена и по всяка вероятност като се събере времето за операции и рехабилитация, тя ще пропусне целия сезон на трева, в това число и Уимбълдън.

В петък в лайв-включване в профила си в инстаграм тя се показа от болничното легло, потвърждавайки, че операцията на глезена вече е направена. Тя също така сподели своя снимка в инвалидна количка, с превързан ляв глезен, заедно с надпис „2/3“, последван от усмивка и емотикон със сърце. Радукану казва: „Току що ми оперираха глезена, така че две от трите операции са готови. Остава една, но не за време от една седмица“.

Британската състезателка, която е номер 85 в ранглистата при жените, беше издържала един почти цял сезон със спиране и подновяване на мачовете, като през март игра в Индиън Уелс, последвани от отпадания в първия кръг в Маями и Порше Гран При в Щутгарт.

След като претърпя първата операция на дясната си ръка, Радукану написа: „Спокойно мога да кажа, че последните 10 месеца бяха трудни за мене. Дадох всичко от себе си с отварящите се отново и отново травми в костици на двете ръце. За съжаление, не беше достатъчно, въпреки че намалих драстично натоварванията си. Пропуснах много тренировки, съкратих предишния си сезон в опит да преодолея всичко това.

„Предстои ми сега една малка процедура на двете ръце, за да разреша проблемите. Разочарована съм да съобщя, че следващите месеци ще отсъствам, тъй като ми предстои и една малка процедура на глезена“, визирайки днешната операция.

„Боли ме, че ще пропусна летните събития и се опитах да омаловажа проблемите, така че благодаря на всички мои фенове, които продължиха да ме подкрепят, когато не знаехте фактите“, завършва посланието на младата тенисистка.