Четвъртият ден от Световното по бокс завърши със загуба за България

В драматичен и оспорван двубой в категория над 93 килограма от Световното първенство по бокс националът ни Йордан Морехон загуби със съдийско решение от грузинеца Николос Бегадзе. 

Двамата боксьори започнаха предпазливо. Морехон работеше предимно с предна ръка в търсене на правилната дистанция да атакува със задна дясна ръка. След всяка силна атака Бегадзе влизаше в клинч, което объркваше играта на национала ни.

Обратният гард на грузинеца представляваше трудност за боксьора ни и в крайна сметка съдиите дадоха рунда за Бегадзе. 

Морехон започна втората част по-агресивно, но имаше проблем с това да намери правилната дистанция да вкара точен удар. Играта започна да се накъсва заради зачестилите клинове и непозволните прийоми и на двамата боксьори. Морехон завърши рунда със силен десен крос в главата на Бегадзе, което “отмъкна” рунда за Морехон. 

И двамата боксьори бяха на ръба на силите си в последните три минути. Националът ни в тежка категория се хвърляше яростно в атака в търсене на обрат на двубоя. Той определено беше по-свежия боксьор и атакуваше повече в последната част, но съдийското решение отиде в полза на грузинеца с четири на един гласа. Така четвъртият ден от Мондиала по бокс в Ташкент, Узбекистан завърши с две победи и една загуба. Към момента съставът ни е постигнал три победи и три загуби.

Снимка: БФБокс