Трима дебютанти в UFC, които не са за изпускане

Този уикенд от UFC са ни подготвили изключително вълнуващи двубои. Бившият шампион в две категории Хенри Сехудо ще се завърне в спор за титлата в категория “петел” срещу Алджамейн Стърлинг, Джилберт Бърнс ще премери сили с Белал Мохамед в октагона само три седмици след последната му битка, а освен тях, и други майстори на играта на земя като Крон Грейси, Брайс Мичъл, Мовсар Евлоев ще радват феновете граплинга и бразилското жиу-жицу. Освен тези имена, на галата UFC 288 в Ню Джързи ще наблюдаваме и дебюта на някои много обещаващи бойци. Ето кои са те и какво можем да очакваме от тях.

1. Рафаел Естевам (11-0) 

Представителя на традиционно силната ММА школа “Нова Униао” Рафаел Естевам влиза с гръм и трясък в UFC с единайсет победи в единайсет професионални двубоя. Естевам е техничен граплър с изключително силен контрол в партер. Негова най-силна позиция на земята е контрол на гърба с триъгълник около тялото на опонента му. Не само, че е страхотен граплър, но Естевам може да се похвали и с мощен страйкинг – четири от победите му са с КО/ТКО. Това попълнение в категория “муха” със сигурност ще “освежи” категорията и ще вдигне летвата в дивизията. Естевам ще се изправи срещу Жалгас Жамугулов, който има два пъти повече професионални срещи, така че предизвикателството пред бразилеца няма да е лесно.

2.Икрам Алискеров (14-1)

Алискеров е един от обещаващите таланти на Дагестан. Единствената загуба в професионалната му кариера е нанесена от Хамзат Чимаев през 2019-а. Въпреки поражението, Алискеров е един от малкото бойци, които откровено затрудниха Чимаев в клетката. Дагестанецът успя да защити няколко от събарянията на Хамзат и дори го изпрати в нокдаун веднъж. За да стигне до евентуален реванш с Хамзат, Икрам трябва първо да премине през Фил Хаус този уикенд.

3.Бракстън Смит (5-1)
 
Стигаме и до най-тежките. Бракстън Смит е нокаутьор с прозвището “Красивия звяр”. Този боец от Тексас има пет победи с нокаут в шест двубоя. Всяка една от тези победи е в първия рунд! Непредвидимостта му, физическата му сила, и всичките му 125 килограма го правят изключително опасен боец, който може и да разклати ранглистата при най-тежките в UFC.

Главната карта на UFC 288 ще бъде излъчвана пряко по MaxSport 2 от 05:00 часа, българско време. Гореспоменатите трима бойци ще бъдат част от предварителните двубои на галата, които могат да бъдат наблюдавани с абонамент по платформата “UFC Fight Pass”.

Снимка: Instagram/beautifulmonster_mma