Обрат! ONE FC няма да наддава за Франсис Нгану

Азиатската верига за бойни спортове ONE FC вече няма намерение да наддава за подписа на бившия шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану. Това стана ясно, след като президентът на организацията Чатни Сийдтонг сподели пред “South China Morning Post”, че след последната му среща очи в очи с Нгану е променил мнението си относно привличането на боеца.

“Срещнах се с Франсис и говорихме почти три часа. Компанията ми реши да се откаже от процеса на наддаване за услугите на Нгану.

След внимателно преразглеждане на комуникацията ни с Франсис решихме, че няма да подаваме финална оферта към него. Той е добър човек и шампион. Пожелавам му успех и щастие!”, гласи съобщението на Сийдтонг към китайската медия.

Преди по-малко от седмица в епизод на “The MMA Hour” Чатри заяви, че планира да даде “най-добрата оферта” на Нгану, която ще превъзхожда тези на “Белатор” и PFL.

“С Нгану не намерихме общ език на теми, които нямаха общо с парите. Не беше лично, просто не бяхме на една вълна за определени неща”, уточнява президентът на азиатската бойна организация.

Това не е първият случай, в който президент на верига за бойни спортове съобщава, че преговорите му с нокаутьора Нгану са пропаднали. Президентът на веригата за бокс без ръкавици BKFC Дейвид Фелдман сподели преди време, че Нгану е искал “нереалистично заплащане” и затова не са стигнали до договорка.