Втори финал за България на Европейското по бокс за младежи

Викторио Илиев ще играе финал на Европейското първенство за младежи и девойки, което се провежда в арменската столица Ереван. Българинът си заслужи мястото да спори за златото в категория до 60 килограма, след като надделя над молдовеца Артьом Толстой с 5:0 съдийски гласа.

Илиев показа изключително техничен бокс и висока интелигентност на ринга. Той започна спокойно двубоя, като търсеше правилната дистанция за атаки с точни леви прави удари в трупа и главата на съперника му.

Толстой и Илиев се бореха за преимущество в средата на ринга и никой не отстъпваше назад. Когато намери дистанцията за атака, българинът започна да пласира точни десни прави удари в тялото и носа на съперника му.

Молдовецът се боксираше с обратен гард, но това по никакъв начин не затрудни Илиев. След като и втората част премина под диктовката на национала ни, Илиев започна да намаля темпото в третия рунд и да играе по-умно и премерено, без излишни рискове. Той се движеше с лекота из ринга и отбелязваше силни десни прави, дори без заготовка на ударите.

На финал българският боец ще премери сили с Билал Бакаев (Русия).