Лейкърс надви Мемфис в драма с продължение, поведе с 3-1

ЛеБрон Джеймс вкара 22 точки и изведе Лос Анджелис Лейкърс до победа над Мемфис със 117:111 след продължение в плейофите на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. С това Езерняците поведоха с 3-1 в серията и са на една победа от класиране за втория кръг на директните елиминации.

Краля вкара ключов кош в края на редовното време, с който изравни за 104:104 и прати мача в продължение. Там Леброн също реализира важни точки за победата на своя тим.

Джеймс добави и рекордните в кариерата си 20 борби. Последният играч на Лейкърс, регистрирал над 20 точки и над 20 борби в мач от плейофите, бе Шакил О’Нийл през 2004 година.

Лос Анджелис имаше пасив от 7 точки при оставащи пет минути до края на редовното време, но внезапен подем, започнал от три последователни тройки на Д’Анджело Ръсел, го върна в мача.

Остин Рийвс бе най-резултатен за Лейкърс с 23 точки, а Антъни Дейвис отбеляза пет от своите 17 в продължението.

За Мемфис Дезмънд Бейн реализира 36 точки, а Джа Морант вкара 19 с контузената си дясна ръка. Дилън Брукс, който беше изгонен в началото на третата четвърт на миналия мач заради удар на ЛеБрон Джеймс в слабините, се се отчете с 11 точки за Гризлитата.

Лейкърс ще има първа възможност да затвори серията в петия мач, който е в сряда в Мемфис.