Калоян Колев защити пояса на MAX FIGHT срещу бразилец

Шампионът на MAX FIGHT Калоян Колев запази пояса си на 53-тата галавечер на най-голямата организация на Балканите в “Арена София” чрез ТКО срещу бразилеца Маркос Конрадо Жуниор.

Българинът засипа с чукове от граунд-енд-паунд противника си в средата на втория рунд и реферът Станислав Бахчеванов беше принуден да сложи край на битката, защото Жуниор не се защитаваше адекватно. Първият рунд на двубоя също премина под категорична доминация на Калоян, който получи пояса си от основателя на MAX FIGHT Любен Джубрилов.

За втори пореден път Колев побеждава бразилец на MAX FIGHT, след като през май миналата година надделя над Диего Соареш в Арбанаси.

Той вече има 11 професионални победи и само едно поражение, като това е деветият му нокаут в актива.

След ляв и десен прави Колев показа силата си и свали съперника на земята още в самото начало на първия рунд. Поради близостта до въжетата той имаше трудности да си освободи място за граунд-енд-паунд и това забави атаката му донякъде, но пък повиши времето на контрол. Жуниор опита да оплете краката си около кръста на българина и само с това го спираше да нанася мощни чукове от граунд-енд-паунд.

Калоян все пак намери правилната позиция за комбинации от удари с лява ръка в главата и торса, като от ъгъла му го посъветваха да вложи в употреба и дясната. Той направи точно това и започна да налага бразилеца с двете си ръкавици, а Жуниор опита да контрира с триъгълник с крака. Българинът бързо се измъкна и продължи да доминира от горна позиция, като налагаше опонента в кръста. Съперникът му все пак успя да дочака сигнала за край на рунда, макар да беше изцяло доминиран.

Калоян записа моментален тейкдаун и в началото на следващия рунд, като съдията Станислав Бахчеванов измести бойците към средата на ринга, защото се бяха оплели във въжетата. Колев нанесе серия от тежки чукове с дясна ръка, а бразилецът не се защитаваше интелигентно и рискуваше да загуби срещата. Бахчеванов го предупреди, а само секунди по-късно вече нямаше избор и обяви края на двубоя с победа с ТКО за Калоян.