Александър Петров отново не разочарова на MAX FIGHT 53

Александър Петров отново не разочарова на професионалния ринг на MAX FIGHT и зарадва феновете си с победа с единодушно съдийско решение срещу представителя на Кот д’Ивоар Улрих Аксел Тиебе на галавечерта MAX FIGHT 53.

Боецът от Варна нанесе първо поражение на противника си, който имаше на сметката си до момента 17 професионални успеха с 6 нокаута. Двукратният световен и европейски шампион в К-1 Петров пък вече може да се похвали с 32 победи (17 нокаута).

В първия рунд традиционно Петров не вкара максимума от арсенала си и постепенно предпочиташе да загражда и засипва съперника с повече единични атаки.

Във втория вече той прати съперника в нокдаун с комбинация от ляво-дясно кроше, при което Тиебе дори обърна гръб и направо избяга от българина към най-близкия ъгъл на ринга.

Котдивоарецът отказваше да сяда на столчето си между рундовете, но учестеното му дишане индикираше, че силите му са на изчерпване, независимо че биваше доминиран от Петров.

Тиебе повишаваше броя на непозволените изпълнения и Петров имаше нужда от няколко секунди за възстановяване след нечист удар глава в глава. Естествено, африканецът използваше тези нечисти техники не само за да нарани българина, но и да си издейства допълнителни секунди за отдих. Петров го повали малко след това с ляво кроше при около минута до края на рунда, а до неговия край двамата се отдадоха на клинчове при по-бавно темпо на екшън. Все пак, ляв лоукик на боецът от Варна повали Тиебе за пореден път и наклони още повече везните в негова полза от гледна точка на съдиите.

Те се оказаха справедливи в отсъждането си и заслужено обявиха за победител Александър Петров.