Борислав Велев противника си още в първия рунд на MAX FIGHT 53 и предизвика Григор Саруханян

Интернационалният шампион на Световния боксов съвет до 23 години Борислав Велев записа светкавична победа с нокаут още в първия рунд срещу Уеймар Харамийо на MAX FIGHT 53 в “Арена София”.

Това е 11-та победа на професионалния ринг за Рой, който вече има и 11 нокаута в актива си. Днешният му противник беше третият най-опитен като брой срещи (8 победи и 3 загуби), но не издържа дори един рунд.

След края на двубоя Велев предизвика Григор Саруханян.

Рой започна с мощни ъперкъти от първите секунди и съперникът му рано-рано се прибра до въжетата. Когато Велев го вкара в ъгъла, започна да го налага с комбинации, но агресията му беше контролирана и той не изразходи прекалено много енергия.

Нова порция ляво-дясно кроше и няколко ъперкъта секунди по-късно пратиха Харамийо на пода, но той каза на рефера Цачо Андрейковски, че може да продължи битката. Десен ъперкът плюс два поредни леви ъперкъти в целта вече накараха Харамийо да изплюе доброволно гумата си. Очевидно той нямаше капацитета да продължи двубоя и беше сложен край на срещата още в първия рунд.