Треньорът на Берое: Играчи не тренират заради дължими заплати, затова сме катастрофа

Треньорът на Берое Бойко Миленков се оплака от окаяното положение, в което се намира клубът и заради което не е успял да се подготви адекватно за турнира за Купата на България.

Берое загуби от Левски със 78:85 и отпадна на четвъртфиналите, а Миленков обясни, че много от играчите му не са ходили на тренировки, защото не са получавали заплати от два месеца.

Той дори не изключи варианта отборът да не доиграе първенството, ако дължимите суми не бъдат изплатени до месец.

“Старая се да съм усмихнат винаги.

От две седмици имаме три тренировки, и то преди такъв мач. Всеки един отбор има такива проблеми – забавяне на пари. Апелирам към родители и приятели да осъзнаят, че това не е правилно. Ако бяхме тренирали, щяхме да изглеждаме доста по-добре. В момента сме катастрофална гледка.

16

Купа на България: Левски - Берое

Някои играчи не тренират, защото два месеца им бавят заплатите. Левски също не са в цветущо състояние, но се борят. Има вариант играчите да откажат да доиграят сезона, но това трябва да стане поне до един месец. Не искам да прекратяваме участието си в първенството, но може и да се наложи.

Не споменавам имена, но съм разочарован от решението на някои играчи да не тренират. И то преди такъв важен мач, и то срещу Левски, които ми се струваха най-победимият отбор от всичките.

В Стара Загора за футбол не могат да се намерят пари, какво остава за баскетбола и останалите спортове”, каза Миленков пред камерата на Sportal.bg.