Рекордно постижение на Джулиъс Рандъл не помогна на Никс да избегнат загуба в НБА

Тауриан Принс успя да се справи с неудържимия тази нощ Джулиънс Рандъл, след като вкара при всичките си осем опита за тройка и добави осигуряващ успеха кош 10.4 секунди преди края на срещата Ню Йорк Никс – Минесота. Гостите от Минеаполис спечелиха гостуването си със 140:134 и заемат 2-ро място в Северозападната дивизия с 36 победи и 37 поражения. Домакините от Ню Йорк са 3-и в Атлантическата с 42/31.

Принс вкара 35 точки за гостите и остана на една тройка от изравняване на рекорда за най-много успешни стрелби зад арката без прекъсване. Той се държи от Бен Гордън, който има две подобни постижения, и от Латрел Сприуел. Принс пък стана едва седмият баскетболист в цялата история на НБА, който вкарва поне осем тройки без прекъсване.

А Тимбъруулвс имаха нуждата от всеки милиметър от усилията на Принс, за да се справят с невероятните 57 точки на Рандъл. Рандъл се изравни с Ричи Герин от 11-и декември 1959-а година, когато ги вкарва срещу Сиракюз. Сега и двамата делят третото място в тази класация, на 5 точки от постижението на Кармело Антъни, регистрирано на 24-и януари 2014-а година срещу Шарлът Хорнетс.

Майк Конли с 24 точки и 11 асистенции направи “дабъл-дабъл” за победителите днес, които до момента бяха в серия от три поредни загуби. Добре се представиха също така Джейдън Макданиълс с 18 точки и Руди Гоберт с 16. За Никс 23 отбеляза Джейлън Брънсън.