Положението за Дончич не е никак добро

Гардът на баскетболния Далас Маверикс Лука Дончич, който напусна терена в четвъртък заради проблем в бедрото, даде доста песимистична прогноза за състоянието си.

„Ситуацията не е никак добра“, заяви словенецът, след като стана ясно, че има болки в мускула на левия крак.

Попитан за това колко дълго може да бъде извън игра, Дончич каза: „Това продължава от известно време. Седмица, може и повече. Просто не мога да натоварвам тялото си, както бих искал.

По-късно днес той ще се подложи на ядрено-магнитен резонанс, за да се прецени колко сериозна е контузията. Болката в лявото бедро не е нещо ново за него, тъй като той разказа как е играл поне пет мача с усещането за проблем там.

В сряда при гостуването на Ню Орлиънс той изпита за първи път трудности в движението си по терена във втората част, когато пропусна и петте си опита за стрелба. В третия период от мача той излезе с превръзка на крака, но подобрение и в състоянието, и в представянето му нямаше и 2:29 минути преди края на частта се наложи да излезе окончателно.

24-годишният Дончич завърши срещата с обща статистика от 15 точки и 8 асистенции за общо 28 минути, а Далас падна от Пеликанс със 106:113. В 57 мача, които е записал до момента, лидерът на Маверикс има средни показатели на мач 33.0 точки, 8.6 борби и 8.0 асистенции. Четирикратният участник в Мача на звездите в кариерата си има показатели от 27.6 точки на среща, 8.6 борби и 8.0 завършващи подавания.

Снимки: Imago