Бивш съотборник на Везенков преминава във Фенербахче

Бившият съотборник на Александър Везенков в Олимпиакос – Тайлър Дорси, е смятан за сигурно ново попълнение в турския гранд Фенербахче. Гардът е близо до подпис с “фенерите” до лятото на 2024-а, като в сделката му е включена и опция за удължаване с още един сезон. За този период Дорси ще получава по $200 хиляди месечна заплата от новия си клуб, съобщават от Eurohoops.

В края на декември стрелецът се озова на свободния пазар, след като пътищата му с Далас Маверикс от НБА се разделиха. Реализаторът изкара нелош период в дъщерния отбор на Мавс в Лигата за развитие – Тексас Леджендс, където се отчиташе със средно по 18.9 точки и 4.6 асистенции. Изявите му обаче не успяха да му осигурят възможност да докаже способностите си в най-силната лига в света.

Фенербахче ще е третият отбор в кариерата на Дорси в Европа. До този момент 193-сантиметровият Гард имаше два сезона зад гърба си с Макаби Тел Авив и един с Олимпиакос. През миналата година той и съотборниците му от гръцкия гранд достигнаха до Финалната четворка на Евролигата.

Снимки: Imago