ЛеБрон срещу Янис в „Мача на звездите“ – шоуто е гарантирано

Тази нощ ще се проведе 72-рото издание на „Мача на звездите“ в НБА. Демонстративното шоу ще противопостави Отбор Янис на Отбор ЛеБрон, като неговото начало ще бъде поставено около 3:30 часа българско време. Сблъсъкът ще се проведе във „Вивинт Арена“ в Солт Лейк Сити – точно 30 години след първия „Мач на звездите“, проведен в този щат през 1993-а.

За първи път в историята на двубоя съставите на двата отбора ще станат ясни около един час преди неговото начало.

Това нововъдение бе одобрено от НБА, като суперзвездата на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс и лидерът на Милуоки Бъкс Янис Адетокунбо ще имат възможността да избират своите съотборници на принципа на уличните игри. Старши треньорът на отбор ЛеБрон ще бъде Майкъл Малоун от Денвър Нъгетс, докато наставник на Отбор Янис ще е Джо Мадзула от Бостън Селтикс.

Както е известно, през тази година форматът на мача ще бъде същият като този през 2020-а. Отборът, който вкара повече точки през всяка от първите три 12-минутни четвърти, ще получи парична награда, която ще дари за благотворителност. Общият резултат също ще се брои, като в последния период водачът в резултата ще трябва да вкара още 24 точки, за да спечели мача. Тоест – ако единият отбор води със 110:100, то той трябва да стигне границата от 134, за да спечели. Същото важи и за тима, който губи в този момент. 24-те точки, които се гонят в последната четвърт, са в памет на легендарния Коби Брайънт и неговия иконичен №24.

Ето и кои баскетболисти ще вземат участие в шоуто довечера: 

Титуляри на Изток: Кайри Ървинг (преди трейда във Финикс), Донован Мичъл, Янис Адетокунбо, Джейсън Тейтъм, Джоел Ембийд 

Резерви на Изток: Джейлън Браун, ДеМар ДеРоузън, Тайрийз Халибъртън, Джрю Холидей, Джулиъс Рандъл, Бам Адебайо, Паскал Сиакам 

Титуляри на Запад: Джа Морант, Лука Дончич, Никола Йокич, ЛеБрон Джеймс, Лаури Марканен 

Резерви на Запад: Шей Гилджъс-Алекзандър, Деймиън Лилард, Джа Морант, Пол Джордж, Джарън Джаксън-младши, Домантас Сабонис, Антъни Едуардс, Ди’Аарън Фокс. 

Контузени, но избрани предварително в „Мача на звездите“: Стеф Къри, Кевин Дюрант, Зайън Уилямсън